Kursinformasjon til foreldre

Foreldrenes tilstedeværelse

Alle foreldre har muligheten til å være tilstede ved bassengkanten mens kurset pågår, men det er viktig at foreldre holder seg i bakgrunn slik at instruktørene får maksimal kontakt med barnet. Dette er viktig for at instruktørene skal kunne gi barna full oppmerksomhet. Anbefaling: Hold deg litt unna under kurset. Om barnet er litt sjenert er det viktig at foreldrene trekker seg sakte men sikkert tilbake / ut av barnets rekkevidde. For mange barn er det beste at foreldrene går helt ut av bassengområdet for at barna skal få mest mulig ut av kursene. Spør gjerne instruktørene om hjelp / råd. Foreldrene er ansvarlige for barna gjennom garderoben og frem til de ropes opp av instruktøren og deretter fra de går ut av vannet etter kurset.

Hygiene

Barna skal og må dusje og vaske seg med såpe før hver time.

Sikkerhet

Alle våre instruktører har gjennomgår kurs i regi av Norges svømmeforbund.

Læringsmålene

Det er vanlig at et barn kan måtte gå ett eller flere kursnivå flere ganger for så å gå raskt gjennom neste nivå. Det er individuelt hvor raskt barna lærer de forskjellige ferdighetene. Å flytte barn opp til neste nivå før de innehar gode nok ferdigheter, vil vanskeliggjøre deres muligheter til å utvikle ferdigheter på et høyere nivå og er derfor ikke å anbefale. Ser instruktørene våre at ett barn plutselig trenger mer utfordringer, tar vi kontakt med foresatte for å tilby flytting til høyere nivå fortløpende i løpet av kursrunden.

Informasjon

Mesteparten av informasjonen vil bli sendt på e-post. Vi anbefaler at dere jevnlig sjekker e-post og/eller våre nettsider.